Scoutinggroep St. Jeroen Bambi - Hengelo

Info

Onze naam is Scoutinggroep St. Jeroen Bambi. We zijn een scoutinggroep met al enige jaren ongeveer honderd leden, zowel jongens als meisjes. In principe is iedereen die zin heeft bij ons van harte welkom. De groep is opgericht in 1946.

Binnen de groep kennen we verschillende leeftijdsgroepen, speltakken genaamd. Iedere speltak kent haar eigen programma dat is aangepast op de specifieke wensen en mogelijkheden van de leden. Elk speltak heeft haar eigen leiding of bij de oudere leeftijdsgroepen begeleiding.

Sommige speltakken draaien momenteel gemengd, dus zowel met jongens als meisjes. Elk speltak gaat tenminste één keer per jaar op kamp. Afhankelijk van het speltak wordt soms in een blokhut, soms ook in tenten of af en toe zelfs primitief overnacht. De oudere speltakken gaan vaak diverse keren op kamp.

Natuurlijk is het niet zo dat iedereen alleen maar met en in zijn eigen speltak speelt. We kennen naast de 'gewone' opkomsten (wat heet gewoon?) gedurende het jaar verschillende groepsactiviteiten waarbij we een gezamenlijk programma hebben. Zo kennen we het jaarlijks terugkerende JOTI (Jamboree On The Internet) een chatweekend waarin Scouts over de hele wereld via de computer contacten leggen. Daarnaast organiseren we nog een groepsweekend waarbij alle speltakken met elkaar op kamp gaan.

Tijdens alle opkomsten dragen we een uniform. Dat uniform ziet er al lang niet meer uit zoals nog vaak wordt geschetst (korte broek en strak in het pak). Tegenwoordig is het uniform veel meer gemakkelijker, stevige speelkleding. Ieder speltak heeft zijn eigen trui of blouse. Verder dragen we een donkerblauwe groepsdas met een gele jakobsladder en de meeste speltakken een hoofddeksel.

We kennen een groepsraad waarin de leiding van elk speltak vertegenwoordigd is. Dit orgaan heeft het in de groep voor het zeggen. Het bestuur van de groep, gekozen door de groepsraad, vertegenwoordigd de groep naar buiten. Een stichting, waarin de groep vertegenwoordigd wordt, draagt zorg voor de blokhut en haar terrein.

Op de speltakpagina's worden de verschillende speltakken belicht. Voor meer informatie over een speltak kunt u contact opnemen met de betreffende speltakleiding. In het adresboek op de contactpagina kunt u de telefoonnummers vinden. Met algemene vragen kunt u bij onze groepsvoorzitter terecht.