Scoutinggroep St. Jeroen Bambi - Hengelo

Contact - FAQ

Waarom zou ik mijn kind bij scouting doen, en niet bij een andere vereniging?
Bij scouting is het belangrijkste het goed opgroeien van het kind, hierdoor zou uw kind zich beter in de maatschappij kunnen passen. Bij scouting komen alle verenigingen samen, hierdoor komt uw kind elke week met een ander verhaal thuis wat ze tijdens het programma gedaan hebben. Het kind word socialer, leert samen werken, ontplooit zijn creativiteit en leert zelfstandig te worden. Meer info bij speltakken .

Mijn kind heeft een beperking, is er toch plaats voor hem/haar bij de scouting?
Er is plaats voor kinderen ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, voor sommige met een beperking is scouting juist goed, hierdoor worden ze socialer, rustiger of meer met de groep meedoen. De groepen kunnen samen met de ouders hier extra aandacht aan besteden.

Is scouting alleen vuurtje stoken, en knopen leggen?
Nee, Scoutinggroep st. Jeroen Bambi heeft een zeer divers programma, elke week komen er andere spelvarianten aanbod, natuurlijk komen vuurtje stoken en pionieren enkele keren per jaar aanbod.

Wij hebben niet zoveel geld te besteden, kan mijn zoon/dochter toch bij de scouting?
Mensen met een minimum-inkomen kunnen een beroep doen op het "Sport en Cultuurfonds" van de gemeente Hengelo (Ov), hierdoor kan uw zoon/dochter toch genieten van een leuke jeugd. Deze regeling gaat onder andere over contributies en zomerkampgelden. Informatie hierover kan verkregen worden bij de dienst Welzijn en Sport van de gemeente Hengelo. Meer informatie vindt u hier: http://www.hengelo.nl/smartsite.dws?id=10594 .

Waar kan ik Scouting St. Jeroen Bambi vinden?
Het adres van onze blokhut is: Achterhoekseweg 9, 7556 BB  Hengelo (ov). Overige informatie vindt u bij contact .

Kan mijn zoon kosteloos een keer komen kijken?
Om een keuze te maken voor een vereniging is het belangrijk dat uw kind zich eerst oriënteert, bij scouting kan uw kind tot 3x kosteloos komen kijken bij een speltak, daarna word er een keuze gemaakt of hij of zij bij de scouting wil.

Mijn zoon/dochter is nog niet oud genoeg voor bij een speltak...
Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden bij sommige leeftijden, dit kunt u het best vragen bij de leiding van betreffende speltak .

Hoeveel kost een lidmaatschap?
Een lidmaatschap kost € 9,50 per maand. Voor de stam is dit de helft, aangezien deze ook de helft minder opkomst hebben.

Ik vind de leiding van mijn speltak heel erg jong, kunnen ze mijn kind wel begeleiden?
Het grootste gedeelte van de 'jonge' leiding heeft veel ervaring omdat zij zelf lid zijn geweest. Zij hebben de leidinggevende krachten overgenomen van hun voorgangers, en zij voegen nieuwe/moderne technieken toe aan het leidinggeven, waardoor uw kind in goede handen valt.

Is de leiding van een speltak bevoegd om mijn kind op te vangen?
De leiding staat er niet alleen voor, zij hebben een heel team. De meeste uit zo'n team zijn erkend leiding bij Scouting Nederland. Minimaal een leiding binnen een speltak heeft ook een kamperkenning. Bij vragen kunnen zij altijd terrecht bij hun speltakbegeleiding, dit zijn meestal oud-leiding en actief in het bestuur.

Moet je van een scouting zijn om de blokhut te huren?
Nee, de blokhut is ook toegankelijk voor particulieren, scholen of andere verenigingen.

Ik wil de blokhut huren, maar niet een week of een weekend, kan dit?
Ja dit kan, hiervoor moet u alleen wel contact opnemen met de verhuurder.

Heeft u meer vragen? Klik hier en vul het contact formulier in.