Scoutinggroep St. Jeroen Bambi - Hengelo


Activiteitengebieden:

Om voor variatie in het programma te zorgen, werken we met activiteitengebieden. In het spelaanbod zijn er acht activiteitengebieden, deze zijn voor elke speltak dezelfde:

 

115px-Activiteitengebied_uitdagende_scoutingtechniekenUitdagende Scoutingtechnieken

Bij Scouting worden nog allerlei technieken gebruikt, oude én nieuwe. In het activiteitengebied Uitdagende Scoutingtechnieken zijn de activiteiten

opgenomen waar je een bepaalde techniek bij nodig hebt. Hierbij kun je denken aan: hakken, zagen, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, schiemannen, pionieren, zeilen, roeien, wrikken, primitief koken, seinen, vliegen en modelbouw.

 

 

120px-Activiteitengebied_expressieExpressie

Expressie zijn alle creatieve dingen die je doet waarmee je iets laat zien van jezelf.

Dat kan zijn in een tekening, een foto, een verhaal of muziek. Of in dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen of allerlei knutselwerken.

 

115px-Activiteitengebied_sport_en_spelSport & Spel

Sport & Spel is een activiteitengebied met heel veel mogelijkheden. Hier kun je veel verschillende soorten spellen en sporten doen; korte en lange spelen, bekende en onbekende sporten, een bordspel of een postenspel.

 

112px-Activiteitengebied_buitenleven

 

 

 

Buitenleven

Bij Buitenleven denk je eerst aan natuur. Dat is buiten en veel activiteiten van Scouting vinden buiten plaats. In dit activiteitengebied vind je dan ook de activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.

 

112px-Activiteitengebied_buitenlevenInternationaal

Scouting is een internationale, wereldwijde organisatie. Bij het activiteitengebied Internationaal doe je dan ook activiteiten waarbij je meer te weten komt over Scouting wereldwijd en andere culturen. Of je doet mee aan internationale uitwisselingen.

 

 

 

112px-Activiteitengebied_samenlevingSamenleving

Iedereen maakt deel uit van de samenleving. Met de activiteiten die bij dit activiteitengebied horen, kom je meer te weten over de omgeving om je heen, over het culturele erfgoed in Nederland en kun je ook iets betekenen voor de samenleving door er iets voor te doen.

 

116px-Activiteitengebied_identiteitIdentiteit

Iedereen is anders. Je hebt je eigen voorkeuren, dingen waar je goed in bent en waar je in gelooft. Bij het activiteitengebied Identiteit kom je hier meer over te weten.

 

 

 

 

115px-Activiteitengebied_veilig_en_gezondVeilig & Gezond

 

Als scout wil je natuurlijk wel gezond blijven. Bij het activiteitengebied Veilig & Gezond ga je aan de slag met koken, hygiëne, EHBO, veiligheid en ook omgaan met elkaar. Je wilt je immers ook veilig voelen in de groep.


Bron: Scouting Livingstone-Miriam